|  Ana Sayfa
Yardım

Web Sitesi Mimarı Yardım

Sitenizi yayından kaldırma

Yanlışlıkla yayınla düğmesine tıklamış ya da fikrinizi değiştirmiş olsanız da sitenizi yayından kaldırdığınızda insanlar "Çok Yakında" ifadesiyle başlık görselinizi görecektir. Tekrar yayınlamaya hazır olana kadar sitenizin geri kalanı üzerinde arka planda çalışmaya devam edebilirsiniz. Siteniz zaten yayınlanmışsa, siz tekrar yayınlayana kadar yeni düzenlemeler yayınlanmayacaktır.

  1. GoDaddy ürün sayfanıza gidin.
  2. Sayfayı aşağı doğru kaydırarak Website Builder bölümüne gelin ve değiştirmek istediğiniz web sitesinin yanında yer alan Yönet seçeneğini belirleyin.
  3. Siteyi Düzenle öğesini seçin.
  4. Sitem panelinde Ayarlar seçeneğine tıklayın. (Başka bir sayfadaysanız, Sitem'e geri dönmek için Ana Sayfa simgesini Ana Sayfa simgesi kullanın.)
  5. Yayından Kaldır öğesini seçin.
    Ayarlar bölümünden Yayından Kaldır öğesini seçin
  6. Sitenizi yayından kaldırmak istediğinizi onaylayın ve ardından sitenizin yayından kaldırıldığını onaylayın.

İlgili adımlar

Daha fazla bilgi

Siteniz yayında değilken müşterilerin gördükleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istiyorsanız, özel bir ön sayfa veya açılış sayfası oluşturabilir ya da alanınızı farklı bir web sitesine (sosyal medya profili veya sayfası gibi) yönlendirebilirsiniz.

Seçenek 1: Bir ön sayfa veya açılış sayfası oluşturup geri kalanı gizleyin

Tek sayfalık bir web sitesi birçok işletme için harika çözümdür. İhtiyacınız olan tek şey işletme adınız, yüksek kaliteli bir arka plan resmi ve iletişim bilgileridir (e-posta, telefon numarası veya adres).

Bu seçenek en iyisidir çünkü arama motoru optimizasyonunuza (SEO) yardımcı olur. Hiçbir SEO'yu kaybetmek istemezsiniz ve yeni bir sitenin dizine alınması birkaç haftayı bulabilir. (Site dizini oluşturma ve SEO hakkında daha fazla bilgi edinin.)

  1. Ana sayfanızı, işletme adınız ve iletişim bilgileriniz gibi görüntüleyebileceğiniz bir şeyle değiştirin. Sezonluk bir işletmeyseniz veya diğer sayfalarınız yapım aşamasındaysa, "Kışın ara veriyoruz, önümüzdeki bahar görüşmek üzere!" gibi bir şey diyebilirsiniz.
  2. Sayfalarınızın geri kalanının sayfa ayarlarını değiştirerek sayfaları gizleyin.
  3. Bitirdiğinizde ve yayınlamaya hazır olduğunuzda sayfa ayarlarını geri değiştirin ve sayfalarınızı gösterin.

Seçenek 2: Alan adınızı farklı bir web sitesine yönlendirin

Alan adınızı yeniden yönlendirme veya yönlendirme olarak da bilinen bu yöntemle, URL'nizi ziyaret eden kişileri her zaman başka bir URL'ye gönderebilirsiniz.

Örneğin URL'nizi Google My Business sitenize veya bir sosyal medya sitesine (Facebook sayfası, Instagram profili vb.)

Alan adı yönlendirmenin (veya yönlendirmeyi iptal etmenin) geçerli olması 24-48 saat sürer.

  1. Alan adınızı geçici olarak işletme sitenize veya başka bir web sitesine yönlendirin.
  2. Normalde yaptığınız gibi sitenizde Website Builder ile çalışın.
  3. Bitirdiğinizde ve yayınlamaya hazır olduğunuzda, sitenizi yayınlayın ve ardından alan adınızın yönlendirilmesini durdurun.

Bu Makale Yardımcı Oldu mu?
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşmek için lütfen destek telefon numarasını veya yukarıdaki sohbet seçeneğini kullanın.
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize! Sizin için yapabileceğimiz başka bir şey var mı?
Bunun için üzgünüz. Kafanızı neyin karıştırdığını veya çözümün problemi neden gidermediğini bize belirtin.