GoDaddy, Yeni Alan Adı Uzantılarına Dikkat Çekti: 2016, .istanbul ve .ist’in yılı olacak

30 Mart 2016 – Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, yeni alan adı uzantılarına ve yeni lokasyon bazlı .istanbul ve .ist alan adlarının piyasaya sunulduğuna dikkat çekti. Nokta İstanbul alan adlarını sunan Akredite Kayıt Operatörlerinden biri olduğunu duyuran GoDaddy, artık İstanbul’un hem çevrimiçi, hem de çevrimdışı platformlarda dünyanın lider şehirlerinden biri olduğunu gösterebileceğini vurguladı.

Bugün 500’ün üzerinde alan adı uzantısının kullanıma sunulmasıyla yeni alan adı dalgası iş dünyasında olumlu bir değişime yol açıyor. Örneğin, son olarak Bulut Bilişim alanında hizmet veren işletmelere markalarını alan adları ile sektörle doğrudan ilişkilendirilme fırsatını veren .cloud alan adı büyük ilgi gördü. GoDaddy, “Yeni Alan Adı Uzantılarını Ne Kadar İyi Tanıyorsunuz?” başlıklı infografik çalışmasında dünya genelinde kullanıma sunulan yeni alan adı uzantılarını inceleyerek, işletmelerin bunları kullanarak nasıl daha güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturabileceğine ışık tuttu.

2015 yılında SEO yazılım şirketi Searchmetrics’in yaptığı araştırmanın sonuçlarına da yer veren infografikte .com, .de ve .berlin alan adı uzantılarının arama motorlarındaki performansı incelendiğinde .berlin alan adı uzantısını kullanan web sitelerinin Google Almanya arama sonuçlarında ortalama 1,18 sıra yukarda çıktığı görülüyor. Yeni alan adı uzantılarının olumlu etkilerinin tam olarak anlaşılabilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor ancak işletmeler faaliyet alanlarını daha iyi anlatacak, .tech veya .photography gibi yeni alan adı uzantılarını kullanabilirler. 2015 verilerine göre GoDaddy’nin dünya çapında sattığı yeni alan adları arasında en çok tercih edilen .club iken, .online ve .work de popüler seçimler oldu.

Kayda sunulan yeni alan adı uzantılarını değerlendiren GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, Nokta İstanbul için, “2016 yılının İstanbul’un yılı olmasının heyecanını yaşıyoruz. Bu harika şehir, .istanbul ve .ist alan adı uzantılarının Mayıs 2016’da genel satışlara başlaması ile çevrimiçi dünyada kendi yerine sahip olacak. Özel alan adları, işletmelerin insanlara anında ürünleri, hizmetleri veya kendileri hakkında bilgi vermesine yardımcı oluyor. Çevrimiçi varlıklarını oluşturan işletmeler onları arayan insanlara ‘görünür’ oluyorlar ve yeni jenerasyon alan adları da faaliyet alanları veya lokasyonlarıyla bağlantı kurmalarını sağlıyor. Her iki İstanbul alan adını da Türkiye’deki ve dünyanın geri kalanındaki müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

.istanbul ve .ist alan adlarının yönetimini üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan ise “10 Mayıs, İstanbul’un dijital sahnede dünyaya açılacağı yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Dünyanın en büyük alan adı şirketi GoDaddy’nin .istanbul ve .ist’in Akredite Kayıt Operatörlerinden biri olmasından mutluluk duyuyoruz. Hosting, güvenlik ve verimlilik ürünlerinden oluşan portföyleri ile GoDaddy ile birlikte işletmelerin çevrimiçi varlıklarını bir İstanbul alan adı ile oluşturmalarına yardım etmek için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Nokta İstanbul alan adınızı GoDaddy’den almak için https://tr.godaddy.com/tlds/istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.