SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL E-POSTA PAZARLAMASI İLE LİNK TIKLAMA ORANINI YÜZDE 205’E KADAR ARTIRABİLİRSİNİZ

10 Şubat 2016 -- Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy’nin e-posta pazarlama uzmanları küçük işletmelerin Sevgililer Günü’nde ürünleri fark etmeksizin e-posta pazarlamasından etkin bir şekilde verim alabileceğini açıkladı. 2015 yılı verilerinin analiz edilmesi sonucunda GoDaddy’nin e-posta kampanyası yapacak küçük işletmelere sunduğu ipuçları şöyle:

• İlk İzleniminiz İyi Olsun
    Müşterilerinizle iletişime geçerken ‘Konu’ cümleniz çok önemli. GoDaddy’nin araştırmasına göre ‘Konu’ bölümünde Sevgililer Günü ile ilgili kelimeler kullanılması, link tıklama oranlarını arttırabilir. Örneğin, “romantizm,” “randevu,” “aşk tanrısı” ve “aşk” gibi kelimelerden elde edilen oranlar daha yüksek oluyor. Verilere göre “romantizm” kelimesinin kullanılması link tıklama oranlarını yüzde 155 artırırken, “aşk” kelimesinin getirdiği artışın yüzde 205 olduğu görülüyor.
  • Gönderim için Pazartesi günlerini tercih edin
    Randevular için Cuma ve Cumartesi günleri tercih edilse de, 2015 verileri müşterilerinize Sevgililer Günü ile ilgili gönderim yapmanız için en uygun günün Pazartesi olduğunu gösteriyor. Pazartesi günleri elde edilen Okunma Oranlarının haftanın diğer günlerine göre yüzde 85 daha yüksek olduğu görülüyor.
  • İçerikle Büyüleyin
    GoDaddy’nin araştırması, ürünleriniz direkt olarak Sevgililer Günü ile ilgili olmasa da konuya uygun içerikler paylaşmanın mümkün ve etkili olduğunu gösteriyor. Daha fazla etkileşim elde eden içeriklerden bazıları şöyle:
    o Sevgililer Günü randevuları için fikirler (restoranlar, dans, canlı müzik, vs.)
    o Sevgiliniz için ‘son dakika’ hediye önerileri
    o El işi önerileri ve basılabilir malzemeler
    o Romantizmin nasıl canlı tutulabileceğine dair fikirler ve ipuçları
    o Güne özel yemek tarifleri
    o Çocuklar için eğlenceli projeler

GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sevgililer Günü, çiftlerin kutladığı ancak işletmelerin de e-posta pazarlama stratejilerini optimize ederek ticaret odaklı bu dönemden faydalanabileceği bir gün. Bulgularımıza göre e-postanın ‘Konu’ bölümünde ilgi çeken, Sevgililer Günü ile ilgili kelimelerin kullanılması tıklama oranlarını yüzde 205’e kadar artırabiliyor.”

Ana misyonu insanlara, kendi girişimlerini kolayca hayata geçirmek, büyütmek ve başarılı bir biçimde yönetmek için yardımcı olarak küresel ekonomiyi küçük işletmeler yönünde dönüştürmek olan GoDaddy’nin dünya çapında 13 milyondan fazla müşterisi ve yönettiği 61 milyondan fazla alan adı bulunuyor. GoDaddy, küçük işletmelerin fikirlerini hayata geçirme, çevrimiçi varlıklarını başarılı bir biçimde oluşturma, müşteri kazanma ve işletmelerini yönetmeleri için gerekli olan tüm araçları sunuyor. GoDaddy hakkında daha fazla bilgi için tr.godaddy.com adresini ziyaret edebilir, şirket ile Facebook, Twitter ve LinkedIn üzerinden iletişime geçebilirsiniz.